Публикуваме дневника на инфлуенсърката Юлия Симеонова, който направи експеримент със

...
 
Публикуваме дневника на инфлуенсърката Юлия Симеонова, който направи експеримент със
Коментари Харесай

Tя правеше планк всеки ден в продължение на месец. Вижте как се промени тялото й!

 

Публикуваме дневника на инфлуенсърката Юлия Симеонова, който направи опит със себе си.

 

Колко постоянно си даваш думата да тичаш постоянно заран, да започнеш да спортуваш и по-късно да се откажеш? Купи карта за фитнес три пъти седмично и по-късно се оплакваше, че картата ти е „ изгоряла “? Инфлуенсърката Юлия Симеонова, която ни показа по какъв начин персоналното й предизвикателство към себе си да прави по 100 клека всеки ден за един месец, трансформираха дупето и краката й, в този момент още веднъж е тук с ново предизвикателство! Тя споделя с нас резултатите от опита всеки ден да прекарва по една минута в поза „ планк “ в продължение на месец. На финала Юлия споделя: „ Ами…оцелях! Освен това се стегнах, отслабнах и започнах да се обичам повече.

 

Планк 30 дни: кои мускули се натоварват, резултат, по какъв начин вярно да го изпълнявате, какво ви дава?

 Tя правеше планк всеки ден в продължение на месец. Вижте по какъв начин се промени тялото й!

Снимките са предоставени с общителното позволение на Юлия

 

Публикуваме дневника на нейния опит.

 

„ На 36-годишна възраст в никакъв случай не бях посещавал фитнес, не бях тичала на стадиона даже. И един ден, въртяща се пред огледалото, се втренчих във фигурата си с леко увисващ стомах.

Майко блага! Какво е това? Какво да върша? Аз съм майка на две ученички, работя и се грижа за къщата. Въпреки това, с наслада бих отделила една минута за моята лична промяна. След известно търсене на информация и четене, стигнах до решението, чай-добрият вид за заети дами като мен, това е планкът. Обещах си: по една минута, всеки ден, цялостен месец. Да забележим!

 

Ден 1. Оптимист!

Позитивното мислене е като булдозер. Започвам първата минута от първия си планк. На 34 –та секунда тялото ми стартира да се тресе като лист, подухваан от вяятъра, мускулите се свиват в конвулсии от напрежение. Преди предизвикването научих общи рекомендации от youtube. Така че, дланите тъкмо под раменете, опората е на всичките четири крака, като тежестта се разпределя отмерено. Лактите би трябвало да бъдат леко свити, с цел да облекчат натоварването в ставите и да го насочват към мускулите на предмишницата. За да намалите натоварването на долната част на гърба, би трябвало да издърпате срамната кост напред и да избутате петите обратно. Така е по-лесно.

 

Специалистите по физическа подготовка настояват единомислещо, че планкът подтиква и като цяло усъвършенства метаболизма, скоростта му остава на високо равнище през целия ден, даже когато спим. Надявам се, че това ще ми помогне да отслабна. Реших да измеря размера на тежестта и талията седмично. Стартирам с референтните данни тегло 64 кг и обиколка на талията 73 см.

Kласически планк https://www.youtube.com/watch?v=u6ZelKyUM6g

 

Ден 2. Няма връщане обратно.

Стоя в планк за оповестената минута, усещам мощно напрежение в цялото тяло. Мисля си за някои противопоказания, които пропуснах да ви кажа: планк не може да се извършва по време на бременност и в случай че имате контузии на гърба, в случай че имате наклонност за повишение на кръвното налягане или хронично заболяване. За благополучие, аз нямам противопоказания, което значи, че няма връщане обратно. Стоях в планк два пъти дневно, заран и вечер, харесва ми. Реших да изляза от лимита на часа и да се опитам да прибавя няколко секунди всеки ден.

 

5-ти ден. Усещам косите мускули на корема

Петия ден съм изтощена и леко демотивирана – талията не е намаляла даже с милиметър. Въпреки че започнах да чувствам косите мускули на корема, извънредно и доста прелестно чувство! Наистина желая да си умря. Целия ден се смотавам, отсрочвам планка поради сякаш по-важни неща. Сериозно премислям да се заровя в леглото, с цел да виждам филм с мек преход в ръцете на Морфей, само че … 21:15 – планк!

 

Ден 7. Първи сантиметър

Алелуя! Първият надвит сантиметър в талията. И минус 1,3 кг, това е благополучие! Чувствам мускулите на корема и ръцете доста добре. Продължавам! Каква нова информация открих? За стоенето дълго време в планк на протегнати ръце имате потребност от мощни китки. Намерих най-простото упражнение: подвигам ръце над главата си и върша „ фенери “, както в детската градина, до момента в който огъвам ръцете напред-назад. Упражнението съвършено разпръсва кръвта и загрява ставите. Преди планка затоплям три кръга от 10 пъти.

 

Ден 11. Добавям по 5 секунди всеки ден

Чувствам се доста по-уверена в планка. Всеки ден заставам по-дълго, въпреки и за секунди! Чудя се дали в случай че прибавям по 5 секунди всеки ден, след една година ще заставам в позата 30 минути…

 

15-ти ден. По средата на пътя

Равносметката – към този момент не се друсам, усещам мускулите на пресата, бедрата и раменете, които ме държат даже за минута и половина. Ясно станаха забележими косите мускули на корема, само че това е фантазия! И минус още половин сантиметър в талията. Да, не е доста за седмица, само че въпреки всичко е нещо!

 

Ден 20. Усложняване на задачата

Обсебена от концепцията да получа оптималната изгода от своя опит, с неспокойствие трансферирам страниците на търсачката със поръчката „ планк “. И узнавам, че е доста по-ефективно (и това е разбираемо, тъй като се оказа по-трудно) да се направи така наречен динамичен планк, поредно издигайки се от лактите до дланта на ръката си, и от изправените ръце още веднъж да се спуснете върху лактите. В същото време да поддържате неподвижността на тялото. Бррр, може ли? Единственият метод да схвана, е да опитвам.

Динамичен планк

 

Ден 24. Кухнята към този момент не ме притегля

Ето го, дълго чаканият минус половин кг. След вечерния динамичен планк в 18:00 не се вмъкнах още веднъж в кухнята. Между другото, сутринта след вечерния пост, станах с чувство за невероятна лекост и направих планка с огромен възторг.

Ден 26. Съпругът ми е впечатлен!

Съпругът ми е сюрпризиран и удовлетворен от това, което се случва, и изключително от обстоятелството, че не се отхвърлям, не преставам предизвикването, подобрявайки резултатите си всекидневно. Планирам да включа бара в листата с ежедневните ритуали след края на предизвикването.

 Tя правеше планк всеки ден в продължение на месец. Вижте по какъв начин се промени тялото й!

Ден 29. Научих и дъщерите ми

В планк дружно с мен, със смях и правене на физиономии, застанаха двете ми дъщери на 10 и 7 години. И двете мажоретки,с отлични физически данни, за разлика от мен. Между другото, тяхното образование за това по какъв начин вярно да застанат лиши единствено 10 минути. Винаги съм вярвала, че децата ни са по-добри от нас и това е благополучие!

 

30-ти ден. Очакванията, които не са изпълнени

Не мога да допускам, че на следващия ден е последният ден от моето предизвикателство. Това беше дълъг месец на самоусъвършенстване, компликации, превъзмогване и, несъмнено, наслаждение от процеса и резултатите. Веднага ще кажа, че има упования, които не бяха изпълнени. Както виждам от личните си фотоси, планкът не ми оказа помощ да стопя изцяло стомаха, към момента би трябвало да оформям и почиствам пресата. Но пък се вижда релефа на краката, ръцете, гърба и задните елементи с същински образен резултат. Утре заран контролни фотоси и измервания. И изводи.

 

31-ви ден. Денят на истината!

Точно един месец след всекидневен планк. Изводи, които върша въз основа на резултатите си в секунди, грамове и сантиметри:

 

1. Времето на планка може и би трябвало да се усили, за един месец от нулата можете да отидете на една и половина до две минути, тялото е щастливо и готово за нови провокации.

 

2. Поради цялостното възстановяване на метаболизма, плаанкът ми оказа помощ да понижа тежестта с 2 кг, макар че не съблюдавах специфична диета. Важно е също по този начин, че след минута и половина в планк е срамно да отидете и да ядете сандвич. Голяма мотивация!

 

3. Обиколка на талията преди предизвикването – 72,5 см, след – 68.

Талията ми е намаляла с 5 см! Това е ужасно, видимо е и просто ви зарежда да продължавате да упражнявате. И различен резултат, който е безмерен: аз съм безумно горда и удовлетворена от себе си.

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР